+36 (70) 941 2570

Ajánlatkérés
Az Otthonteremtő
Ajánlatkérés

Az otthonteremtő

Mindenkinek jár a tökéletes otthon. Nagy öröm, amikor lehetőség nyílik arra, hogy meglévő vagy újonnan vásárolt lakásunkat átalakíthatjuk egy olyan otthonná, ami tökéletesen kiszolgál minket, és a saját ízlésünket tükrözi. Ehhez azonban anyagi ráfordítás, rengeteg idő és energia szükséges. Akinek egy kicsit is fárasztó a munka és család mellett a lakásfelújítás, annál előfordul, hogy a végeredménynek sem tud annyira örülni, mert beárnyékolja a felújítás alatti mérgelődés, esetleges kudarc, felesleges pénzköltés

Ezt a csomagot azoknak ajánlom, akik felújítás előtt állnak, de nincs kellő tapasztalatuk és megfelelő szakembereket sem ismernek, vagy egyszerűen szeretnének az ezzel járó sok-sok feladattól megszabadulni.  Ennek a csomagnak az a nagy előnye, hogy már a kezdetektől a kulcsátadásig egy kézben van összefogva az összes folyamat, így az megfelelő ütemben, és legfőképpen költségvetésen belül tartva halad, úgy, hogy közben mégis mindenről Ön dönt.

Társam – aki életem párja is – több, mint 10 éve kivitelezéssel foglalkozik. Az ő feladata a kivitelezés irányítása és ellenőrzése. Erős kézzel fogja össze a munkafolyamatokat. Sok éves tapasztalatával tudja, hogy mi a jó és a kiváló munka közötti különbség, és ezt be is tartatja. Olyan szakemberekkel dolgozunk együtt, akik nem csak az ő elvárásait ismerik és felelnek annak meg, de együtt, egymás munkáját segítve is képesek dolgozni, ami nagy előny abban az esetben, ha szűkös a határidő.

Én azt tapasztalom, hogy a megrendelők mindig kicsit aggódnak amiatt, hogy a lakberendező hölgyek, hogyan tudják az érdekeiket érvényesíteni a szakemberekkel szemben. Ha a lakberendező megfelelő tisztelettel bír az adott szakma felé, úgy gondolom, ez tökéletesen működhet. Én mégis szerencsésnek mondhatom magamat, hogy az otthonteremtés ezen fázisát a férjem kezébe tudhatom.

Az otthonteremtő csomag tulajdonképpen az otthontervező nagy csomag munkájának folytatása.

Míg az előbbiben a kivitelezést a megrendelő szervezi (opcionálisan művezetést tudunk biztosítani, amit szintén a férjem vállal) addig ebben az esetben a kivitelezés is a mi feladatkörünk.

A megkeresését követően küldök Önnek egy kérdőívben, amiben olyan kérdéseket teszek fel, ami segít a felkészülésben. Ez fontos lehet mindkettőnk számára, hiszen Önben is megfogalmazódnak az igények, én pedig az első találkozásunkkor már felkészülten tudok jönni, így nagyon sok időt megtakarítunk egymásnak.

Az első találkozás többnyire beszélgetéssel telik, megismerem Önt, a szokásait, igényeit, elképzeléseit. Megbeszéljük, hogy Önnek mire van szüksége, és én miben tudok segíteni. Ezután felmérem az ingatlant, vázlatokat készítek, fényképezek. Ez az előkészítő fázis.

Ezután jön az alkotói fázis, mely során „megálmodjuk” közösen az otthonát. Ez nagyon izgalmas, ugyanakkor a legnehezebb része a közös munkánknak. Az otthonteremtésnek ebben a részében (nyilván az a szerencsés, ha egyikben sem) nem szabad megalkudni.

A beszélgetéseink során kialakul bennem egy kép arról, hogy Ön milyen otthonban érezné jól magát, de egy ideálisan megkomponált lakás számtalan apró részletből áll össze, és ezeknek a részeknek illeszkedniük kell egymáshoz.

Hogy Ön is lássa jövőbeni otthonát, hangulat kollázsokat fogok készíteni.

Az elfogadott hangulatkollázs alapja a teljes tervezésnek.

Ezt követi a tervezői fázis. Amennyiben lehetséges, átbeszéljük az alaprajzi változtatásokat. Ha szükséges statikussal egyeztetünk. Előfordul, hogy több lehetőség is van, így ezekről méret nélküli vázlattervet készítek.

Az elfogadott vázlattervből már egy méretarányos (M=1:50) alaprajzot készítek, és elkészítem a megálmodott hangulatnak megfelelő berendezési tervet. Kiválasztott két helyiségről 3D látványtervet készítek. Ekkor már kirajzolódik az otthon belső tere, hangulata, kézzel fogható a munka, amit beleadtunk.

Ekkor következik a műszaki tervezői fázis. Itt már mindent konkretizálnunk kell. Ki kell választanunk a hideg és-meleg burkolatokat, át kell beszélnünk az ingatlan teljes világítását, mert csak így tudom megtervezni a kapcsolók, dugaljak ideális helyét, de a világító testeket is ki kell választani.

A kiválasztás történhet katalógusból, de az üzletek polcairól is. Igény esetén részt veszek a vásárlásba (ez azt jelenti, hogy előre feltérképezem az üzleteket, lefényképezem, és árral együtt eljuttatom Önnek. Így Önnek nem kell végigjárnia az összes üzletet, csak célirányosan azt kell megnéznie, ami tetszik. Természetesen ide is elkísérem Önt)

Olyan műszaki rajzokat készítek, melyek már igazából a kivitelező szakembernek mondanak többet, mint Önnek. De mindenképpen Önnel van egyeztetve.

  • Világítási tervet

  • Burkolat kiosztási tervet

  • Gipszkartonozási tervet

  • Álmennyezet tervet

  • Falnézeti terveket az olyan helységekben ahol beépítésre kerülnek bútorok, szaniterek.

Elkészítem a teljes tervezés költségvetési kiírását, melyben a kiválasztott bútorok, kiegészítők, textíliák, lámpák, burkolatok szerepelnek, valamint a kivitelezés során a munkadíjak és anyagköltségek is szerepelnek.

A költségvetési kiírás elfogadása után megkezdődik a kivitelezési fázis. A szakemberek az átadott műszaki dokumentumok alapján az irányításunk és folyamatos felügyeletünk mellett elkészítik az Ön új otthonát. Nem fogja Önt zaklatni egyetlen szakember sem reggel hatkor, hogy nem érti a csempe kiosztást. Ez a mi feladatunk. A teljes felújítást, kivitelezést, ellenőrzés alatt tartunk, nem hagyjuk, hogy olyan hiba történjen, amit később már nem, vagy nehezen lehet orvosolni. Minden megvásárolt alapanyagot leellenőrzünk, hogy az a megrendeltnek megfelelő-e, a felmerülő problémákat megoldjuk.

Önnek ebben a fázisban nincs más feladata, mint izgatottan várni, hogy kész legyen álmai otthona, de a kivitelezést természetesen figyelemmel kísérheti, ha van kedve hozzá.

Amikor elkészült az ingatlan, akkor jön a legkedvesebb része közös munkánknak a berendező fázis.Az asztalos beszereli a bútortervek alapján az egyedi bútorokat, helyére kerül az asztal, a kanapé. Feltesszük a függönyöket, lerakjuk a szőnyegeket, elrendezzük a kiegészítőket.

És ezzel megvalósul a hónapokig tartó közös álmodozás, tervezés, alkotás.

Ár: A feladat megismerése után, személyre szabott, egyedi árajánlat szerint.

Az árak az ÁFÁ-t nem tartalmazzák!