+36 (70) 941 2570

Ajánlatkérés
Az Otthontervező
Ajánlatkérés

Az otthontervező

Ezt a csomagot azoknak ajánlom, akik új ingatlant vásárolnak, vagy felújítás előtt állnak, és a stílusos berendezésen túl, belsőépítészeti megoldásokkal (álmennyezetek, világítás, speciális burkolatok, beépített bútorok) is élni kívánnak, az ingatlan elrendezését is szeretnék megváltoztatni, valamint számos műszaki jellegű kérdésben segítségre szorulnak. A kivitelezéshez azonban megvannak a saját embereik.

Ha ebben a cipőben jár, két ajánlatom is van az Ön számára:

Otthontervező kis csomag:

A megkeresését követően küldök Önnek egy kérdőívben, amiben olyan kérdéseket teszek fel, ami segít a felkészülésben. Ez fontos lehet mindkettőnk számára, hiszen Önben is megfogalmazódnak az igények, én pedig az első találkozásunkkor már felkészülten tudok jönni, így nagyon sok időt megtakarítunk egymásnak.

Az első találkozás többnyire beszélgetéssel telik, megismerem Önt, a szokásait, igényeit, elképzeléseit. Megbeszéljük, hogy Önnek mire van szüksége, és én miben tudok segíteni. Ezután felmérem az ingatlant, vázlatokat készítek, fényképezek. Ez az előkészítő fázis.

Ezután jön az alkotói fázis, mely során „megálmodjuk” közösen az otthonát. Ez egy nagyon izgalmas, ugyanakkor a legnehezebb része a közös munkánknak. Az otthonteremtésnek ebben a részében (nyilván az a szerencsés, ha egyikben sem) nem szabad megalkudni.

A beszélgetéseink során kialakul bennem egy kép arról, hogy Ön milyen otthonban érezné jól magát, de egy ideálisan megkomponált lakás számtalan apró részletből áll össze, és ezeknek a részeknek illeszkedniük kell egymáshoz.

Hogy Ön is lássa jövőbeni otthonát, hangulat kollázsokat fogok készíteni.

Az elfogadott hangulatkollázs alapja a teljes tervezésnek.

Ezt követi a tervezői fázis. Amennyiben lehetséges, átbeszéljük az alaprajzi változtatásokat. Ha szükséges statikussal egyeztetünk. Előfordul, hogy több lehetőség is van, így ezekről méret nélküli vázlattervet készítek.

Az elfogadott vázlattervből már egy méretarányos (M=1:50) alaprajzot készítek, és elkészítem a megálmodott hangulatnak megfelelő berendezési tervet. Kiválasztott két helyiségről 3D látványtervet készítek. Kiválasztjuk a bútorokat és berendezési tárgyakat., függönyöket, szőnyegeket, lámpatesteket. Szükség esetén segítek ezeknek a beszerzésében.

Ekkor már kirajzolódik az otthon belső tere, hangulata, kézzel fogható a munka, amit beleadtunk.Van akinek ez már elegendő, és könnyedén belevág a burkolatok, világítás, tapéta, bútor és kiegészítők vásárlásába. Mindent kiszámol és megbirkózik a kivitelezőkkel.

Vannak azonban olyan emberek, akiknek erre sem idejük, sem energiájuk nincsen.

Nekik ajánlom az Otthontervező nagy csomagot!

Ez tulajdonképpen az otthontervező kiscsomag közös munkájának folytatása.

Ekkor következik a műszaki tervezői fázis. Itt már mindent konkretizálnunk kell. Ki kell választanunk a hideg és-melegburkolatokat, át kell beszélnünk az ingatlan teljes világítását, mert csak így tudom megtervezni a kapcsolók, dugaljak ideális helyét, de a világító testeket is ki kell választani.

A kiválasztás történhet katalógusból, de az üzletek polcairól is. Igény esetén részt veszek a vásárlásba (ez azt jelenti, hogy előre feltérképezem az üzleteket, lefényképezem, és árral együtt eljuttatom Önnek. Így Önnek nem kell végigjárnia az összes üzletet, csak célirányosan azt kell megnéznie, ami tetszik. Természetesen ide is elkísérem Önt)

Olyan műszaki rajzokat készítek, melyek már igazából a kivitelező szakembernek mondanak többet, mint Önnek. De mindenképpen Önnel van egyeztetve.

  • Világítási tervet

  • Burkolatkiosztási tervet

  • Gipszkartonozási tervet

  • Álmennyezet tervet

  • Falnézeti terveket az olyan helységekben ahol beépítésre kerülnek bútorok, szaniterek.

Elkészítem a teljes tervezés költségvetési kiírását, melyben a kiválasztott bútorok, kiegészítők, textíliák, lámpák, burkolatok szerepelnek. Mivel itt a kivitelezést Önök vállalják, így erre vonatkozóan (munkadíjak, anyagköltségek) nem tudok költséggel számolni.

Ehhez kapcsolódik a megbeszélés, egyeztetés a kivitelező szakemberekkel. Ezek műszaki tervek, így a szakemberek az átadott dokumentumok alapján pontosan el tudják készíteni a megtervezett ingatlant. Természetesen a kivitelezéskor figyelemmel kísérem a megvalósulási folyamatot.

Igény esetén segítséget nyújtunk a művezetésben. Ez azt jelenti, hogy a teljes felújítást, kivitelezést,ellenőrzés alatt tartunk, nem hagyjuk, hogy olyan hiba történjen, amit később már nem, vagy nehezen lehet orvosolni. Minden megvásárolt alapanyagot leellenőrzünk, hogy az a megrendeltnek megfelelő-e, a felmerülő problémákat megoldjuk. És ezekről természetesen folyamatosan egyeztetünk Önnel.

Az otthontervező nagy csomag választásakor egy hosszabb – akár több hónapos – közös munkára kell számítania velünk. A hosszú munka végén azonban megérdemelten élvezheti a kifejezetten Önnek tervezett Otthont.

Árak:

Minden munkámban más a kihívás, más problémákra kell megtalálnom a legjobb megoldást. A munka nehézsége attól is függ, hogy mekkora ingatlanról van szó. Így a feladat megismerése után mindenkinek személyre szabott, egyedi árajánlatot készítek. Irányadó árakat tűntetek fel az egyes szolgáltatásoknál, ami kiindulásnak megfelelő lehet.

Irányadó árak:

Otthontervező kiscsomag: 2.500 – 3.000 Ft/nm

Otthontervező nagycsomag: 4.000 – 6.000 Ft/nm

Az árak az Áfá-t nem tartalmazzák!