+36 (70) 941 2570

Ajánlatkérés
A mágnesezhető festékről...
Ajánlatkérés

A mágnesezhető festékről….

Bár a köznyelvben „mágnes festékként” terjedt el, de a megfogalmazás helytelen, hiszen a festék, amiről most írni fogok egy akril alapú festék, melyben apró fémpor van. Az általános felületen jól megtapadó festéket falra, fára vagy más felületre kenve mágnesezhető felületet kapunk, amire aztán rákenhetünk bármilyen színű festéket, a mágnesezettség megmarad!

Korábban írtam már a táblafestékről, ami hasonlóan nagyszerű, és kreatív találmány, nekem mégis a mágnesezhető festék a nagy kedvencem.

Túl azon, hogy rengetek dekorációs lehetőséget rejt magába, a gyerekeknek ez egy igazi varázslat. El is döntöttem, hogy ha végzek ezzel a témával, készítek Ábelnek egy autópályát a falára.

 

A használata ugyanolyan egyszerű, mint a táblafestéké, bátran belevághatunk, az eredmény biztos siker lesz:

A mágnesezhető festéket a felhasználás előtt fel kell rázni és keverni. Ne hígítsuk a festéket, mert elvesztheti mágnesezhető képességét.Ha sima, glettelt falfelülettel dolgozunk, fel kell vinni egy alapozó réteget, mielőtt a mágneses festéket alkalmazzuk. Régi, festett felület esetén kezdhetünk rögtön a mágneses festékkel. 2-3 rétegben vigyük fel a festéket. A mágneses festék nem színezhető, de kerülhet rá latexfesték, ha nem tetszik a sötétszürke árnyalat. A latexfesték felvitele előtt várjunk legalább egy napot! Ha több színű falat szeretnénk, használjuk festőszalagot, és még a teljes száradás előtt húzzuk le, mert később a festék töredezik! A mágneses festék 1-2 rétegben festhető át, de a túl vastagon felhordott fedőréteg csökkentheti a mágnes tapadását. A teljes száradás után birtokba vehetjük a falat!

 

 

…készíthetünk üzenő táblát, vagy „emlékfalat” a gyerekek rajzaiból…

 

 

…hagyhatjuk sötétszürkén, de színezhetjük is….

Nagy előnye, hogy rengeteg pénzt spórolunk meg, hiszen nem kell a képeket egyesével keretbe rakni, és a falat sem kell össze-vissza szögelni. Javaslom, hogy a rajzok/fényképek hátuljára öntapadós mágnes fóliát ragasszunk, így a képekre még mágnest sem kell tenni (és venni), a képek pedig tényleg úgy fognak kinézni, mintha önállóan csüngenének a falon!

 

 

…készíthetünk különleges dekorációkat is, a lényeg, hogy a felrakott anyagok könnyűek legyenek…

A scrabble falnál javaslom, hogy hagyják meg az alapszínt, de mindenképpen sötétre fessék! Egyrészről a fehér lapocskák így mutatnak jól, másrészről hiába készül dekorációnak, kivédhetetlen, hogy ne kezdjenek el játszani vele a gyerekek (vagy a felnőttek). Én pont most készülök egy ilyen falat csinálni (a festék megvan, a gyerekek scrabble játékát már elcsentem). Hamarosan megosztom veletek!

 

 

….a gyerekszobában pedig csak a fantáziánk szab határt…..

Fontos azonban felhívnom a figyelmet, hogy a mágnesekre fokozottan figyeljünk oda. A mágnessel ellátott játékokat rendszeresen nézzük át, mert a gyenge ragasztás miatt bizony könnyen kiesik, a gyermek a szájába veheti, lenyelheti. Bár a legtöbb olyan pici, hogy meg sem akad, de minden esetben azonnal forduljunk orvoshoz, ha a kicsi mágnest nyelt (vagy csak a gyanúja is felmerült). A mágnes ugyanis nem halad végig az emésztőcsatornán. Ha több is a gyerek gyomrába került, összeragadhatnak, és egymáshoz vándorolva akár át is lyukaszthatják a beleket. Javaslom, hogy a mágneses felületet ragasszák le celluxszal, így a mágnes nem tud kiesni, a mágneses erő viszont megmarad!

Akinek a táblafesték és a mágnesezhető festékben rejlő lehetőségek egyaránt tetszenek, javaslom, hogy válasszák a kombinált verziót. Erre a felületre egyaránt lehet krétával rajzolni, és mágnesekkel rögzíteni.

 

 

Az én igazán nagy kedvencem mégis ez az egyszerű, mégis nagyszerű, praktikus, ugyanakkor esztétikailag is tökéletes kis alkotás:

 

Tökéletes dísze lehet íróasztalunknak, és az gemkapcsok sem vesznek többé el. Ajándéknak tökéletes!

 

Következező bejegyzésemnél még maradok egy kicsit a mágneses felületeknél, aztán tovább kalandozunka lakberendezés rejtelmeibe!

Aki kipróbálja (vagy kipróbálta már) akár a táblafestéket, akár a mágnesezhető festéket, kérem, ossza meg velem tapasztalatát!

Üdvözlettel,

Pascal Rita