+36 (70) 941 2570

Ajánlatkérés
Eklektikus
Ajánlatkérés

Eklektika

... az egyéniség

Eklektika -a különböző korok, irányzatok stílusjegyeinek keverését jelenti. Egyszerűnek tűnik, hiszen ki ne lenne képes összeválogatni néhány régi vagy egyedi darabot, és feldobni vele a már berendezett lakását. Ez azonban nem így van. Az eklektika valójában meglehetősen nehéz műfaj. Ahhoz, hogy harmonikus, élhető tereket hozzunk létre, a bátorság és legfőképpen jó ízlés szükséges. Egy eklektikus stílusú otthon kialakításánál hatalmas sikert lehet aratni, azonban könnyen túlzásba is lehet esni, ízléstelen, lim-lomos egyveleget hozva létre.

Ahhoz, hogy a végeredmény egy valóban kellemes, barátságos, és személyiségünket jól tükröző enteriőr legyen, érdemes tudatosan átgondolva kialakítani egy alapkoncepciót. Igyekezzünk egymástól távoli korstílusokat keverni, a meghökkentő, figyelemfelkeltő hatás érdekében. Egy eklektikus otthon is lehet végtelenül elegáns és letisztult, ha az egységes stílusba csak egy-egy más stílusú darabot helyezünk el. A másik megoldás erre, ha egy eredeti szépségében felújított nagypolgári lakát például minimalista bútorokkal rendezünk be. Ez szép példája lehet az urbánus eklektikának, amit híresdesignerek, lakberendezők gyakran alkalmaznak munkáikban. Az ilyen, egyedi és látványos megoldások alapfeltétel a kellő nagyságú tér, amelyben a jól kivehető alapstílus mellett természetes módon érvényesülnek a kiegészítők.

E stílus megalkotásánál kerüljük a túlzsúfoltságot, így az egyes bútorok, kiegészítők szépsége önállóan is vonzza a tekintetet. Fontos azonban, hogy a tökéletes összhang eléréséhez néhány ponton megtaláljuk a közös nevezőt.  Válasszunk például egységes színvilágot, amely összeköti, keretbe foglalja a különböző stílusú darabokat. Esetleg az anyagok tekintetében törekedjünk valamiféle rendszerre. Ez nem jelenti azt, hogy a különféle matériákat nem vegyíthetjük, de ajánlott valamely jellemzőjében azonos tárgyakat választani.

A stílusirányzat alapvető jellemzői:

  • Stílusok merész vegyítése

  • Egyedi, sokszor különcnek tűnő lakóterek

  • Izgalmas, inspiráló

  • Nem megy ki a divatból

  • Színek, anyagok nem határolhatóak be

  • Feltétele a jó ízlés

Összességében elmondható, hogy egy eklektikus stílusú lakás mindig izgalmas és örökké megunhatatlan. Itt biztosan megjelenik művészet, ami harmonizál is a benne élők egyéniségével, hiszen ez a bátrak, egyéniségek, álmodozó művészlelkek és különcök stílusa.

Tipp: Ajánlom életrevaló, magabiztos, remek stílusérzékkel megáldott lakástulajdonosoknak. Ezt a stílust soha ne válassza csak azért, mert nem tud dönteni a lakberendezési stílusok között. Aki ragaszkodik a letisztult, egységes formákhoz, az semmiképpen se vágjon bele ebbe a bohókás, mások által akár meg is mosolygott berendezés kialakításába.