+36 (70) 941 2570

Ajánlatkérés
Minimal
Ajánlatkérés

Minimal

... a minőség

A minimál stílus megosztja embereket, sokan ridegnek és életidegennek tartják, és talán van is abban igazság, hogy akadnak olyan lakások, amelyek lakatlan bemutatóteremnek tűnnek. Másrészről azonban sokan igénylik, hogy otthonuk végtelenül letisztult, ingerektől mentes legyen, mert a felgyorsult életükben az egész napos rohanás, a rengeteg impulzus kimeríti őket.

A minimál egy nagyon tér igényes stílus és megköveteli a bútorok szellős elhelyezését. A több bútor bezsúfolása a stílus rovására megy és elveszíti a „rend” érzetét ez által a hideg eleganciának is búcsút mondhatunk, ami egyik fő jellemzője e lakberendezési stílusnak.

A stílus semmiben nem esik túlzásba: kevés, de kiváló minőségű bútort és kiegészítőt használnak. Ezeket viszont, szabályos rendben, párban helyezik el a térben. A burkolatok, textilek anyaga és színe mindig egyszerű, hivalkodástól mentes. 

A minimálra jellemző anyagok a natúr fa színek és felületek, alumínium, szálcsiszolt inox, simított beton, kő, átlátszó és színezett üvegek, fémek és kiváló minőségű műanyagok. A stílus színei a fehér, a fekete, a szürke és a halvány pasztell színek.

Összességében elmondható, hogy a minimál stílust a tér, a letisztultság, a formatervezés és a minőség jellemzi.

Tipp: Nem ajánlom azoknak, akik pénztárca kímélő megoldást keresnek, de egy modern stílusú otthon ötletszerzéséhez mindenképpen ideális. Nem ajánlom továbbá azoknak, akik picit is rendetlenek, mert a széthagyott holmik megtörik a tökéletes rendet, ami a minimál stílus alappillére.