+36 (70) 941 2570

Ajánlatkérés
Neobarokk
Ajánlatkérés

Neobarokk

... a modern bujaság

Ez a kifejezetten nőies stílus az elmúlt pár évben indult hódító útjára. A klasszikus barokkból inspirálódik, ugyanúgy előnyben részesíti a csillogást, a pompát és az aprólékos díszítést, a színpadias megjelenést, de az összhatás tekintetében mégis lágyabb, játékosabb modernebb és legfőképpen bujább a túlcicomázott barokknál.

Néha ridegnek, ám mindig pompásnak tűnik.

Ez a stílus nem igényel extra nagy belső tereket.Kisebb lakásban, vagy csak egy-egy szobában tökéletesen meg lehet alkotni a neobarokk hangulatot.

A neobarokk eszközei a csillogó és matt felületek játéka, a korábbi homogén ellentéteként a rafinált világítási megoldások, a hatalmas, extravagáns csillárok, az arannyal, kristállyal, és burjánzó, organikus mintákkal díszített enteriőr. Kedvelt díszítő motívumai a növényi minták, levelek, virágfejek, melyek megsokszorozva jelennek meg. Ezek a minták tapétákon, falburkolatokon is használják. Történelmi eredetéhez hűen kedveli a faragott, arany képkereteket, tükörrámákat, a kimunkált gyertyatartókat ám mindezt modernizálja.Arokokó, ovális támlájú, kecses lábú székformák ebben a stílusban plexiből készülnek, vagy az arannyal, ezüsttel, feketével festett fakeret különleges, extrém kárpitot kap egy fotó-nyomott, vagy egy állatmintás textil képében.

A stílus szereti a puha és nemes anyagokat: abársonyt, selymet, szőrt, bőrt, díszítésnek tollat, strasszokat használ. Színei: fekete, ekrü, lila, arany, ezüst.

Tipp: Ezt a stílus én kifejezetten hálószobába, öltöző szobába vagy fürdőszobába ajánlom azoknak az öntudatos nőknek, akik a környezetükkel is szeretnék kifejezni és megmutatni a bennük rejlő izgalmas nőt.